AYDIN / SULTANHİSAR - ATÇA İMAM HATİP ORTAOKULU

Ekm

Okulumuz 5.sınıf öğrencileri İngilizce Öğretmeni Burçin KOCATUNÇ koordinatörlüğünde 'Haydi İş Başına Atıkları Sıfırla (Zero Waste)' isimli yeni bir eTwinning projesine başladı.Projenin 2019 Eylül ayında başlayıp,2020 Ocak ayına kadar sürmesi planlanmaktadır.Eylül ayında öğrenciler web2 araçlarını kullanarak,projeye özgü afiş ve logo tasarlayıp,geri dönüşüm kutularını temin ettiler.Projeye ulusal ve uluslararası olmak üzere 135 öğrenci ve 135 öğrenci aktif olarak yürütmektedir.Proje ile israfın önlenmesi,atık oluşumunun önüne geçilmesi,atıkların kağıt,cam,plastik,metal olarak ayrı ayrı toplanması, geri dönüşümünün sağlanması ve böylelikle öğrencilerde geri dönüşüm bilinci oluşması hedeflenmektedir.

EBA HABER:http://www.eba.gov.tr/haber/1570473812

Ekm

Okulumuz 6.sınıf öğrencileri İngilizce Öğretmeni Burçin KOCATUNÇ koordinatörlüğünde İyilikler Kulübü (Goodness Club) isimli yeni bir eTwinning projesine başladı.Projenin 2019 Ekim ayında başlayıp,2020 Mayıs ayında sona ermesi planlanmaktadır.Proje ile iyi,yardımsever,duyarlı öğrenciler yetiştirebilmek amacıyla her ay farklı bir konuda yardım çalışmaları yürüterek çevredeki insanlara iyilik yapmak amaçlanmaktadır. Ekim ayında  online tanışma webinarı düzenlenip, her okul kendine  özgü logo ve afiş tasarımları yaparak proje başlamıştır.

EBA HABER: http://www.eba.gov.tr/haber/1570308657

Ekm

Öğrencilerimiz Atık Dedektifleri projesi kapsamında kodlama haftasında etkinliklerini gerçekleştirerek sertifikalarını aldılar.KODLA BÜYÜYORUM! adı altında 5. sınıflarda kodlama çalışmaları yapılmaktadır.

SAĞLIKLI BESLENİYOR. SAĞLIKLI YAŞIYORUZ

Ekm

İLAÇ ATIKLARI ÇÖP DEĞİLDİR!

Atık Dedektifleri e-twinning ortaklığıyla yürüttüğümüz projelerden biridir.Atık Dedektifleri projemizle tarihi geçen ilaçların çöp olmadığı bilincini uyandırmak ve akıllı ilaç kullanımına özendirmek amacıyla çalıştığımız projedir.Evlerinizde bulunan tarihi geçen ilaçları Kasım ayı sonuna kadar projemizin sorumlusu Matematik Öğretmeni Aylin KARAGÖZ 'e teslim edebilirsiniz. Ayrıca Kasım ayında okulumuzda Çekoop'tan yada hastanelerden gelen yetkili kişilerce AKILLI İLAÇ KULLANIMI ve İLAÇ ATIKLARI ile igili eğitim verilecektir.Planlama yapıldığında eğitime ait yer ve zaman bilgisine ait duyuru okulumuz web sitesinden yapılacaktır.

Ekm

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri İngilizce Öğretmeni Burçin KOCATUNÇ koordinatörlüğünde LGSurvivors isimli yeni bir eTwinning projesine başladı.Projenin 2019 Eylül ayında başlayıp, 2020 Haziran ayına kadar sürmesi planlanmaktadır.Projeye ulusal ve uluslararası olmak üzere 100 civarında öğretmen,500 civarında öğrenci katılmaktadır.Proje ile öğrencilerin, 8.sınıf  İngilizce dersi konularını teknoloji  ve web2 araçları ile   entegre edip, oyuna dönüştürerek  daha stressiz ve eğlenceli bir şekilde öğrenmesi amaçlanmaktadır.

EBA HABER: http://www.eba.gov.tr/haber/1570175898